divendres, 17 d’abril del 2009

Una Eina per Webmasters: http://www.domaintools.com/

Moltes vegades ens ha interesat com poder saber de qui es un domini, on esta instalat el servidor que conte la pagina web, en quina direccio ip esta pujada... doncs aquí os porto una eina, per a mi molt potent, que us ajudarà a saber molt més dels vostres dominis o d'altres webs allotjades.

La pàgina es http://www.domaintools.com/ i per utilitzar un dels seus recursos haureu d'escriure http://www.whoisdomaintools.com/url de la teva web
Un cop ens carregui la pàgina ens mostrarà tota la informació detallada del nostre domini.

Un altre apunt que m'agradaria donar es el tema del posicionament de la nostra web al buscador google. Com la majoria deveu saber, google treballa amb un Ranking (Pagerank) i amb una eina que anomenarem Robots.

Google visita mes sovint les pàgines web mes rellevants. Aquesta rellevància la medeix el Ranking de pàgina. Si donem el cas de que la teva pàgina es nova, la teva rellevancia es 0. Llavors Google tardarà molt temps a tornar a visitar la teva pàgina perque no li donarà importancia a una web recien creada. És per això que ens hem d'assegurar avanç de donar aquest pas, de fer que el Robot que envii google a llegir la nostra pàgina trobi exactament la informació que volem nosaltres, i que ens busqui la gent per aquesta infromació. Ara be, tampoc hem de confondre el que veiem noslatres a la web, amb el que realment veure el robot de google.
Es per això que hem de donar-li al robot el que nosaltres volem que rebi. Li hem de deixar clar el que conté la nostra web.

Hem de pensar que casi el 80% de la gent fa un clic a les primeres linies de bùsqueda i l'altre 20% a links de pago. Es per això que es molt important on estiguem situats.

I ara pensareu... i tot aquest rollo per a que? Doncs be, l'eina que us he deixat també os ajudarà a veure el que el robot de google veuria a la vostra pàgina. A la dreta de la pantalla del link del vostre domini hi ha una caixa que fica Seo Browse Text. Si feu clic allí, s'obirà una nova finestra amb la informació que la vostrà pàgina transmitiria al robot de google si us visites. I això es molt important perque d'aquesta manera podem saber si realment estem donant a entendre a Google que es el que fa la nostra pàgina, que es el que realment venem o oferim i el que es més important, intentar escalar posicions en el ranking de google.

Si algú vol saber mes informació sobre posicionaments de webs als buscadors, també pot informar-se pel tema dels meta frames, es algo que ja no explicaré doncs no te res a veure amb el tema que ocupa aquesta assignatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada